САНКТ ПЕТЕРБУРГ - БЕЛИТЕ НОЩИ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

Цена: 2,148.00 лв

САНКТ ПЕТЕРБУРГ - БЕЛИТЕ НОЩИ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

3 - 8 юни 2018

ПРОГРАМА

03 юни: Излитане от летище Варна с  директен полет на Аерофлот в 10:35. Пристигане на летище Пулково в Санкт Петербург в 13:45ч. Посрещане и трансфер. Настаняване в хотел Санкт Петербург 3*+ в стандартни стаи. Свободно време. Около 23:30 ч. - Нощна автобусна екскурзия на Санкт Петербург + екскурзия Развод мостов с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева. Връщане в хотела. Нощувка.
04 юни: Закуска. Панорамна автобусна екскурзия 5 часа на града с екскурзовод на български език: Невский проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера Аврора и др. Посещение на Казански собор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка. Екскурзия по територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор - началото на строителството му е през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор. В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 година тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г. в Екатеринбург. Свободно време. Нощувка.
05 юни: Закуска. Екскурзия на български език до Петерхоф 7 часа - извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан столицата на фонтаните, с прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Екскурзия с екскурзовод на български език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк, свободно време в парка. Връщане в Санкт Петербург.  Свободно време. Нощувка.
06 юни: Закуска. Екскурзия на български език Храмовете на Санкт Петербург: Исаакиевския събор - най-големият православен храм на Санкт Петербург, посветен на личния покровител на Петър Велики – преп. Исаак Далматски. Посещение на Събора Воскресение Христово или  Спас на Крови – построен на мястото, където е ранен Александър II, наричан Цар-Освободител за отмянатата на крепостното право. Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия в Ермитажа основна сграда - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали. Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела. продължителност на програмата 8.5 часа. Нощувка.
07 юни: Закуска. Автобусна екскурзия  на български език в Царское село – забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разглеждане на парка на двореца.  Връщане в Санкт Петербург. Обяд в ресторант в града. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец - имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най-бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури Убийството на Распутин, в която  ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Трансфер до хотела продължителност на програмата 8.5 часа. Нощувка.
08 юни: Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Пулково за полет на Аерофлот Санкт Петербург – Варна в 11:15ч.  Пристигане във Варна в 14:35.

ПОДРОБНАТА ОФЕРТА ТУК

Изпрати запитване