МАРОКО - ВЕЛИКОЛЕПИЕТО НА ИМПЕРСКИТЕ ГРАДОВЕ

Цена: 1,270.00 лв

ПРОГРАМА

дати на тръгване: 25 април, 2 май, 9 май, 16 май, 3 октомври, 10 октомври, 17 октомври

цена от: 1270 лева

ДЕН-1 / вторник
Директен чартърен полет от летище София, терминал 1 до Агадир, изпълняван от BH Air. Кацане на летището в Агадир. Трансфер от летището до хотела и настаняване в хотел Argana 4*. Вечеря и нощувка.

ДЕН-2 / сряда
Агадир – Ессауира - Сафи - 316 км.
След закуска, обзорна обиколка на Агадир, който е един от най-добрите курорти в Мароко. След обяд отпътуване за Ессауира. Свободно време за обяд, плаж или разходка в центъра на Медината, ЮНЕСКО с нейните улици, обградени от бели къщички и заразно – сладкия начин на живот. Отпътуване за Сафи. Пристигане и настаняване в хотел Atlantique Panorama 4*. Свободно време и вечеря в хотела. Нощувка.

ДЕН-3 / четвъртък
Сафи – Ел Джадида – Казабланка – Рабат – Мекнес
- 420 км.
След закуска отпътуване за Рабат през Ел Джадида и Казабланка. След пристигане в Рабат, панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън. Продължаване към Казабланка. След пристигане в Казабланка обзорна обиколка на града, която е икономическата столица на кралството и най-големият космополитен град, пропит с историята на Мароко. Посещение на старата Медина и площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930 година. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк Арабска лига със своите палмови дървета. Отпътуване към Мекнес. Вечеря и настаняване в хотел Rif 4*. Нощувка. 

ДЕН-4 / петък
Мекнес – Волубилис – Фес - 500 км
Закуска в хотела и обзорна обиколка на Мекнес, наричан още Мароканският Версай. Мекнес е един от четирите имперски града, който е бил столица на Мароко по време на управлението на Мулай Исмаил. Обиколката продължава към светия град на Мулай Идрис, където ще има време за обяд и бързо посещение на руините на Волубилис. След разходка из руините на Волубилис отпътуване за Фес. След пристигане настаняване в хотел Sofia 4*. Свободно време и вечеря в хотела. Нощувка. 

ДЕН-5 / събота
Фес
Целият ден ще бъде посветен на град Фес, най- старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. След обяд – посещение на типична фабрика за килими. Вечеря и нощувка в хотел Sofia 4*.

ДЕН-6 / неделя
Фес – Бени Мелал - Маракеш
- 390 км
Закуска. Отпътуване и прекосяване на планините на среден Атлас през Бени Мелал – агрокултурен център с търговия на бързо – растящи растения, намиращ се на 625 м надморска височина. Това е най-дългия преход по време на обиколката, но красивите гледки и пейзажи, на които ще имате възможност да се насладите ще са като компенсация за дългия път. След обяд продължаване на пътуването през поредица от грандиозни панорами – варовикови плата, реки с невероятни каскадни водопади, вулканични върхове, гори с кедрови и дъбови дървета. Сред пристигане в Маракеш настаняване в типичен за Мароко хотел Tichka 4*. Вечеря и нощувка. 

ДЕН-7 / понеделник
Маракеш

Целият ден ще бъде посветен на Маракеш, наричан Перлата на запада с възможност за посещение на градините на Жак Мажорел. Връщане в хотел Tichka 4* за вечеря и нощувка. 

ДЕН-8 / вторник
Маракеш – Агадир
- 250 км.
След закуска, трансфер до летището в Агадир за полет Агадир – София с директен чартърен полет изпълняван от BH Air.

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ТУК

Изпрати запитване