КРУИЗ ПО НИЛ

Цена: 974.00 лв

ЕГИПЕТ

Хургада – Круиз по Нил – Хургада

3 нощувки в Хуграда и 4 нощувки на кораб, Круиз по Нил

20.09.2017, 04.10.2017 и 18.10.2017

ЦЕНИТЕ СА ВАЛИДНИ ЗА ЗАПИВАНИЯ ДО 30.03.2017
Цена на човек в двойна стая - 974 лева
Ценана човек в единична стая - 1229 лева

1 Ден – Хургада
Среща на Летище София Терминал 1 за директен чартърен полет до Хургада изпълняван от BH Air в 17:30ч. Кацане на летището в Хургада в 19:20ч. Трансфер и настаняване в хотел Hawaii Le Jardain Aqua Park 5* на база all inclusive. Нощувка.

2 Ден  Луксор
След закуска и отпътуване за Луксор. Настаняване на Royal Viking категория 5* на база пълен пансион и първи обяд на борда. В следобедните часове предстои екскурзия до източното крайбрежие на Нил и храмовете в Луксор – най-големият музей под открито небе. Луксор е разположен върху останките на древната египетска столица Тива. Големият храм, посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу, впечатлява с гигантските папирусови колони. Той е издигнат от Рамзес II близо до самите води на Нил. После се отправяме към Карнак на 2.5 км от Луксор. Това е най-големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Нощувка.

3 Ден  Луксор – Есна – Едфу
След закуска се отправяме към Дейр Ел Бахри – комплекс от гробници и погребални храмове на царете от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Ще пристъпим в Долината на царете, където се намират 62 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. След обяд продължаваме плаването по посока Едфу през Есна. Нощувка.

4 Ден – Едфу – Ком Омбо
След закуска посещение на храма в Едфу който също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. Наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил, пътешествието продължава с разглеждане на храмовете в Ком Омбо, които са на 50 км северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. Пристигане в Асуан. Екскурзоводската програма ще приключи с Храма на Изида. Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО.  Нощувка.

5 Ден – Асуан
Закуска. Посещение на Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Следобеден тур, който започва от Високата стена на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до незавършения обелиск. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина. Свободно време в Асуан. В следобедните часове – романтична разходка по Нил на борда на Фелука -  типична старовремска египетска лодка, която се управлява ръчно. Вечерта имате възможността да видите шоуто звук и светлина в храма Филе. Нощувка.

6 Ден –  Хургада
Закуска и отпътуване към  Хургада. Пристигане в красивия курорт Хургада на Червено море. Настаняване в хотел Hawaii Le Jardain Aqua Park 5* на база all inclusive. Нощувка.

7 Ден –  Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

8 Ден Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Трансфер до летището в Хургада за директен чартърен полет за София  в 20:20ч. Кацане на летището в София в 00:20ч.

Пакетната цена включва:
Самолетен билет с директен чартърен полет с включени летищни такси
Един салонен багаж до 7 кг. и  чекиран багаж 20 кг.
Всички трансфери, екскурзии и посещения описани по програмата
3 нощувки в Хургада  в хотел Hawaii Le Jardain Aqua Park 5* на база all inclusive
4 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб  от Асуан до Луксор
Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб.
Обслужване от местни екскурзоводи придружени с водач от фирмата който ще осигури превод на беседите по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
Медицинска застраховка Помощ при пътуване в чужбина с покритие 5000 евро
Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой

Пакетната цена НЕ включва:
Напитките на борда на круизния кораб
Бакшиши – в Египет е прието да се дават бакшиш. По време на Круиза се дава задължително бакшиш на екскурзовода около 20 $ за целия престой.
Входна виза за Египет –$ 25 , заплаща се на летището в Хургада. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно.

Плащане за екскурзия: Капаро в размер на 30%

ПОДРОБНАТА ПРОГРАМА ТУК

Изпрати запитване