КАПАДОКИЯ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

Цена: 616.00 лв

КАПАДОКИА
27 септември - 4 октомври 2017
полет от Варна
 
Първи ден 27.09.2017
Отпътуване от летище Варна за Анталия с директен чартърен полет. Посрещане на летище Анталия от представител на местната фирма партньор. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря. Нощувка.
Втори ден 28.09.2017
Закуска. Среща с местния екскурзовод и отпътуване за Коня - градът на танцуващите дервиши, наричани още мистиците на исляма. Безспорно най-известният дервиш е Мевляна Джелаледин Руми - един от най-тачените суфи - мистици и най - четените суфи - поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най-либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му оказали влияние върху най-големите интелектуалци, като Шекспир, Андерсен и др. Посещение на мавзолея на Мевляна. Веднага след пристигане следва туристическа програма с посещение на гробницата на Руми, джамията на големия събеседник и учител на Мевляна – Шемс от Тебриз, медресето Каратай– считано за един от големите университети в средновековна Анатолия. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Трети ден 29.09.2017
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кападокия. Попътно разглеждане на долината на любовта и фото пауза между уникалните скалисти образования. Следва долината Дербент, наречена още розовата долина, едно от най интересните създания на природата. Посещение на местността Пашабаг известна още под името долината на Симеон. Смята се, че на това място е водил отшелнически живот Свети Симеон. Обяд срещу допълнително заплащане. Пристигане в Кападокия, настаняване в хотел. Вечеря. По желание организиране на тематична вечер с ориенталски танци срещу допълнително заплащане. Нощувка.
Четвърти ден 30.09.2017
Закуска. За любителите на силните усещания в 05:30 ч. сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 - 50 мин. Туристическа програма в Кападокия с посещение на древния град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо 100 тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоръжения - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост и най-високата точка в Кападокия. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образования. Екскурзионната програма продължава с националния парк Гьореме - център на ранното християнство. Огромният манастирски комплекс в Гьореме впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Посещение на долината на приказните комини Зелве, където оформените под въздействието на вятъра и водата вулканични форми ще ви върнат още веднъж в мистичността, за да оставят у вас незабравими спомени. В традиционното грънчарско ателие, ще се запознаете с техниките на местните занаятчии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Пети ден 01.10.2017
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Анталия. Пристигане в Анталия и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Шести ден 02.10.2017
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или по желание включване в организирана допълнителна екскурзия. Нощувка.
Седми ден 03.10.2017
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или по желание включване в организирана допълнителна екскурзия. Нощувка.
Осми ден 04.10.2017
Закуска. Трансфер до летището и полет за Варна.

Цената включва:
Самолетен билет с директен чартърен полет Варна – Анталия – Варна, с включени летищни такси.
4 нощувки на база All inclusive в Анталия в хотел 4*.
2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел 3*/4*.
1 нощувка със закуска и вечеря в Коня в хотел 3*/4*.
Екскурзоводско обслужване в Анталия, Коня и Кападокия от местен лицензиран екскурзовод на български език, който ще пътува с групата.
Туристическа програма в Кападокия
Туристическа програма в Коня
Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 години 

Цената не включва:
Входните такси за музеите
1.Крепостта Ючхисар - 6 турски лири
2.Национален парк Гьореме - 30 турски лири
3.Долината Зелве - 10 турски лири
4.Древния град Каймаклъ - 30 турски лири
5.Гробницата на Мевляна, Коня - вход 3 турски лири, по желание може да се доплати за слушалки – 3 турски лири
6.Медресето Каратай в Коня – 5 турски лири
Посещение на атракционно заведение в Кападокия – 20 евро
Полет с балон над Кападокия – 120 евро

ПОЛЕТНИ ДЕТАЙЛИ:
Заминаване в ден сряда: Варна  -  Анталия FB 8193 / 06:50 - 08:20
Връщане в ден сряда:       Анталия - Варна FB 8194  / 09:20 - 10:45

Изпрати запитване