АНДАЛУСИЯ И МАГРЕБА

Цена: 1,462.00 лв

АНДАЛУСИЯ И МАГРЕБА
19 - 25 април 2018
Малага - Алхабра - Гранада - Ронда - Гибралтар - Тарифа - Танжер - Рабат - Казабланка - Маракеш
цената включва всичко описано по програмата без доплащане

ПОДРОБНА ОФЕРТА ОТ ТУК

ПРОГРАМА

ДЕН-1 / Четвъртък София – Коста дел Сол
Среща на Летище София, Терминал 2 за директен полет до Малага. Кацане на летището в Малага. Настаняване в хотел 4* в района на Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-2 / Петък Коста дел Сол- Ронда и Ел Дахо
Закуска. Денят започва със сутрешен обзорен тур на град Малага. Малага се намира на брега на Средиземно море, част от Коста дел Сол, заобиколена от планини. Известен е и като родното място на художника Пабло Пикасо. В обзорната екскурзия ще може да направите снимки от панорамната площадка на крепостта Гибралфаро, Катедралата и двореца Алкасаба. Посещения с входове по време на тура не са предвидени. Свободно време или целодневна екскурзия: Красивата Ронда и каньона Ел Дахо: Жителите на Ронда живеят буквално на ръба. Ронда се намира на върха на отвесни скали, образувани от каньона на река Гуадалевин. Обаянието на града е превъранало Ронда в любимо място за вдъхновение на Орсън Уелс и Ърнест Хемингуей. Впечатление прави  98 метровия мост Пуенте Нуеве, от които се разкрива живописна гледка към каньона Ел Дахо. Разходка из уличките на стария град, изобилстващ с магазинчета за сувенири. Плаза дел Торо с най- старата испанска арена за бикоборство, а пред нея се намира  паметника на известния тореадор Педро Ромеро. Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-3 / Събота Коста дел Сол - Алхамбра и Гранада
Закуска. Алхамбра и Гранада: С тази екскурзия ще можете да надникнете в света на гранадските емири с посещението в Двореца и Градините на Алхамбра, както и да се разходите из Гранада, където се намира Капелата с гробниците на Исабел Кастилска. Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка.
ДЕН-4 / Неделя Коста дел Сол - Гибралтар - Танжер
Закуска. Напускане на хотела и потегляне към държавата Гибралтар, която е задморска територия на Великобритания.Това е единственото място в Европа, където живеят диви маймуни от вида Маготи. Внимавайте защото малките маймунки са много крадливи. По време на разходката ще имате възможност да се качите с кабинковия лифт на Скалата Планината на Тар. За кабинковия лифт има такса, която се заплаща на място. Свободно време за снимки от върха, от където се разкриват гледки към Европа и Африка. Потегляне към град Тарифа за Фериботно преминаване през Тарифа - Танжер. Обзорна обиколка на град Танжер. Наричан Тингис в миналото, града игра важна историческа роля в обединението на днешно Мароко. С население 600 хил. Души, той е важен икономически и културен център на страната. Настаняване в  хотел 4* в Танжер. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-5 / Понеделник Танжер – Рабат- Казабланка
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Рабат. След пристигане в Рабат, посещение на Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и Кралския дворец – разглеждане отвън. Продължаваме с Казабланка. Разглеждане на Казабланка. Ще имате възможност да се насладите на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, като посетите шикозния жилищен квартал Анфа, както и да се разходите по прохладния булевард Кормиш. Грандиозната джамия на Hassan II ще ви смае с величествената  си осанка. Настаняване в хотел 4* в Казабланка. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-6 / Вторник Казабланка – Маракеш
Закуска. Напускане на хотела.Отпътуване за Маракеш. Пристигане в Перлата на Запада. Обзорната обиколка на Маракеш включва: разглеждане на стария град, на един от най-известните африкански площади Джема Ел Фна, джамията Култубия и двореца Бахия. Свободно време. Прибиране в хотела. Вечеря. Мароканска вечер Фантазия с шоу програма. Нощувка. 

ДЕН-7 / Сряда Маракеш - София
Закуска. Напускане на хотела. Посещение на градините на Менара. Градините на Жак Мажорел – един от най-важните обекти в Маракеш, характерен със своите уникални растителни видове!  Трансфер до летището за полет Маракеш- София.

Изпрати запитване